Puţin bun simţ, domnilor! Dinozaurii fac zid în jurul puiului imitator

Ei bine, titlul nu e pus de mine, este gasit pe site-ul antena3.

Este absolut inimaginabil ceea ce se întâmplă în România! O mână de indivizi sfidează bunul simţ şi pun batista pe ţambal într-unul dintre cele mai mari scandaluri muzicale care au existat vreodată! Argumentele puerile invocate sunt de genul „piesa seamănă, dar compozitorul e foarte talentat”! Minciuni, chichiţe găsite în regulamentul schimbat în fiecare an, doar ca felia de tort să fie îngurgitată de „cine trebuie”…

Şi noi trebuie să tăcem! Ei bine, nu o să facem acest lucru: Uniunea Compozitorilor şi Muzicienilor din România (UCMR) trebuie să lase în pace muzica uşoară, dacă nu este în stare decât să încurajeze imitaţia. Ne ajunge nesimţirea care domină răspunsurile TVR! Ne ajunge că postul naţional ne face de ruşinea lumii! Pe banii noştri, evident!

Am ajuns să ne fie ruşine că ne lăsăm conduşi de dinozauri muzicali, de indivizi care sacrifică interesul naţional ca să îi facă un „cadou” juniorului zămislit din oul unuia dintre ei… Deh, „ca să nu mai rămâie repetent si anul acesta”, ca dl Goe, Mamiţica-TVR şi Mam’Mare-UCMR au decis să şteargă lacrimile corigentului de la Mamaia, trimiţându-l peste graniţă, să îngroape obrazul României sub noroiul ruşinii continentale. Deh, doar ele, cocoanele simandicoase, au făcut legea după care se judecă tezele puiului aici, în ţara lui Dracula… Iar copiuţa face parte din joc.

Ei bine, e timpul ca „specialiştii” să îşi vadă lungul nasului! Să termine cu jocurile murdare şi cu declaraţii de genul celei făcute de Horia Moculescu, de la care aşteptam mai mult, şi părea să confirme speranţele noastre: „Se va întocmi o comisie care va fi inoperantă. Nu există o definiţie a plagiatului şi atunci vorbim degeaba. Nu sunt doar trei note asemănătoare între cele două piese, ci şapte”.

Ascultaţi „La magia del corazón”

http://www.youtube.com/watch?v=D7gwYrJ8ip0

Ascultaţi „marea câştigătoare”, „Pe-o margine de lume”. Şi remarcaţi „micile” asemănări…

http://www.youtube.com/watch?v=lhTzxeXe5MU

Numai că… Păcat, nu a avut curaj să spună mai mult. A sărit de gâtul compozitorului pus la zid şi, de la înălţimea unui adevărat guru, pune criticii la punct: „Andrei are un trecut care îl scuteşte de astfel de acuzaţii. Dar asemănarea există. Eu cred că Andrei ştie mai multă muzică decât cei care îl acuză că a plagiat”.

Dar, domnilor, nimeni nu a pus la îndoială cunoştinţele muzicale ale autorului piesei „Pe-o margine de lume”. Să fie sănătos cu ele! Şi să le demontreze altfel, nu murdărind blazonul României şi ducând la export o melodie refuzată pe piaţa internă. Care mai şi seamănă izbitor cu alta…

Nu ne aşteptăm ca „Dl. Goe” al muzicii româneşti să facă un gest demn. El este atât de convins de adevărul laudelor pe care i le aduc Mamiţica şi Mam’Mare, încât nici nu concepe că a fost prins cu raţa-n gură. Iar tonul insolent pe care răspunde TVR tuturor sesizărilor nu face decât să ne confirme: puiul va fi apărat de cocoane până la capăt. Că doar, aşa cum spuneam, e trai, nineacă, pe banii poporului!

Dar, iată, poporul s-a săturat de minciună. De imitaţii. Merităm şi noi să ne bucurăm că, la Eurovision, suntem reprezentaţi cum se cuvine! Dacă suedezii care vor să lupte sub tricolor au fost mai buni, care e problema „cocoanelor”?! Mânăriile… OK, le-au făcut! Dar ne-am prins. De aceea, cerem ca un juriu străin să stabilească dacă nu cumva între melodiile respective este o asemănare prea mare… „Nu există o definiţie a plagiatului”… Dar o definiţie a bunului simţ există. Ar trebui să o caute în dicţionar, înainte de a încerca să ne prostească…

Să reascultăm „Shine”, adevărata reprezentantă a României la Eurovision!

http://www.youtube.com/watch?v=TiHpX1KfYaw

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: